Rouw na overlijden

De dood van een dierbare. Misschien is het wel het meest ingrijpende dat iemand kan overkomen. Verdriet, onmacht, boosheid, vaak ook het onbegrip. Allerhande emoties wisselen elkaar af. Waar begin je, welke kant moet je op? De ‘rauwe’ rouw de baas. Maar hoe?

In ieder geval niet door het verdriet op te sluiten in je lichaam. Als je de dood van een geliefde geen plek geeft, houdt je eigen leven ook op. Baijens-Coaching begeleidt mensen die in hun leven om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen. Op een duidelijke, effectieve manier. De eerste dagen na de begrafenis of crematie is er aandacht en afleiding genoeg. Er moet van alles worden geregeld, tijd om na te denken is er niet of nauwelijks. Maar juist na de crematie of begrafenis nemen de pijn en het gemis een steeds grotere plek in. 

Leven op de automatische piloot is voor veel mensen een manier om een duikvlucht in het zwarte gat te voorkomen. Gevoelens en emoties worden weggestopt, het liefst zo diep mogelijk. Wel begrijpelijk, maar natuurlijk funest voor je eigen gezondheid. Je doet het om te overleven, voor jezelf en voor je omgeving. Maar vroeg of laat loop je vast. Geestelijk, maar ook lichamelijk. Want soms word je er letterlijk ziek van.

Er komt een moment dat je de rouw kunt nemen. Bij Baijens-Coaching vind je een plek om in ontspannen sfeer aan het rouw proces te werken. In het traject bij Baijens- Coaching wordt het verlies verwerkt, krijgt het betekenis en leer je je leven weer ter hand te nemen. Zodat er ruimte ontstaat om je eigen leven nieuwe vorm te geven.

Sluit Menu