Persoonlijk leiderschapstraining

Non-verbale communicatie staat centraal in de Persoonlijk leiderschapstraining. Straal ik uit wie ik ben, en straal ik uit wat ik zeg? Leidinggevenden, werknemers en particulieren leren in deze training in hun eigen kracht te staan en op een positieve manier leiding te geven. Bij deze training is niet een persoon, maar een paard de gesprekspartner. Een paard is de perfecte partner om non-verbaal gedrag op te reflecteren. (Ervaring met paarden is geen vereiste.) 

  • Een paard confronteert je met je eigen (on)mogelijkheden
  • Een paard leert je het belang van een goede relatie
  • Een paard leert je op een positieve en duidelijke manier leiding te geven
  • Een paard helpt je te zijn wat je zegt en doet
  • Een paard reflecteert jouw handelen

Dag 1

De dag staat in het teken van ‘de ontmoeting’ in Hotel Dennenheuvel. Na het diner gaan de deelnemers in koppels het bos in. Een wandeling met opdracht, twee aan twee, zorgt voor de eerste stap naar openheid. Daarnaast leren de deelnemers in deze oefening te vertrouwen op de kracht van de ander.

Dag 2

Na een goede nachtrust en ontbijt in Dennenheuvel, gaan we aan het werk met de paarden. Het eerste dagdeel is een confrontatie met jezelf. Door verschillende oefeningen ervaren de deelnemers wat voor een invloed zijn/haar non-verbale communicatie heeft op de ander. Het paard spiegelt het eigen gedrag, wat bijdraagt aan het zelfbewustwordingsproces. Tijdens het tweede dagdeel wordt door sturing op afstand het persoonlijk leiderschap getoetst aan de hand van oefeningen met het paard. Deze dag wordt ’s avonds uitgebreid in het hotel ge�valueerd. Feedback geven aan elkaar is een belangrijk onderdeel van het avondprogramma. Wat zie ik bij de ander? En wat doet dat met mij? Positieve ontwikkeling is hierbij van belang.

Dag 3

De deelnemers krijgen ‘de teugels’ in eigen handen. Tijdens de buitenrit met paard en wagen gaat de communicatie over aansturen van de groep: de deelnemer heeft de leiding. Deze rit geeft je een krachtig en onoverwinnelijk gevoel. De adrenaline stroomt door het lijf. 

Sluit Menu